پرونده فوت دختر جوان در جنگل بهشهر درحال بررسی پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه مدرسه ۱۲کلاسه در بولوار توس مشهد | بیش از ۷۰۵ مدرسه تا پایان ۱۴۰۴ در استان ساخته می‌شود + ویدئو بارش برف و باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر آیا سرکه سیب برای کاهش وزن مؤثر است؟ مصرف قارچ سمی ۶۳ نفر را مسموم و یک نفر را به کام مرگ کشاند
سرخط خبرها

ماجرای افزایش سهمیه شیرخشک چه بود؟ | تولید سالانه ۷۰ میلیون قوطی

  • کد خبر: ۳۱۵۴۸۳
  • ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۲
ماجرای افزایش سهمیه شیرخشک چه بود؟ | تولید سالانه ۷۰ میلیون قوطی
مدیرکل فرآورده‌های طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو با بیان این که هیچ تغییری در ضوابط عرضه شیرخشک‌های یارانه‌ای ایجاد نشده، گفت: تولید شیر خشک به مرز ۷۰ میلیون قوطی در سال رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز، علی صفا درباره تأمین شیرخشک در کشور اظهار کرد: در نظام تامین شیرخشک، دو نوع ارز برای فرآورده‌های سلامت وجود دارد؛ یکی ارز ترجیحی که به کالا‌ها تعلق می‌گیرد که از سال ۱۴۰۲ نرخ آن به ۲۸۵، ۰۰۰ ریال تبدیل شد. دیگری ارز نیمایی یا تجاری بود که بانک مرکزی آن را حذف کرد و ارز تجاری یا توافقی را جایگزین نمود که اکنون تقریباً ۷۰۰، ۰۰۰ ریال است.

وی افزود: شیر خشک‌هایی که در بازار عرضه می‌شوند، دو دسته هستند؛ یکی شیر خشک‌های رگولار یا معمولی که در داخل کشور تولید می‌شوند و قیمت‌گذاری آنها با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان انجام می‌شود و دسته دیگر شیرخشک‌های رگولار وارداتی که میزان آنها بسیار محدود بوده و در سال جاری مجوز جدید واردات داده نشده و تمامی مجوز‌ها مربوط به سال گذشته است که این شیرخشک‌ها با ارز نیمایی یا ارز تجاری وارد شده‌اند. شیرخشک‌های وارداتی به دلیل نرخ بالاتر ارز، قیمت‌های بیشتری نسبت به تولید داخل دارند.

صفا درباره انتشار مطالبی مبنی بر توزیع بدون محدودیت شیرخشک در داروخانه‌ها نیز توضیح داد: گزارش‌های واصله حاکی از آن بود که افرادی مانند کودکان بالای دو سال، دارای مشکلات خاص و اتباع خارجی نیازمند مصرف شیر خشک هستند، اما دسترسی به شیر یارانه‌ای برای آنها ممکن نبوده است. در همین راستا این پیشنهاد مطرح شد که برای این مصرف کنندگان، شیرخشک‌های وارداتی ارائه شود و محدودیت‌های سنی و تعدادی برای دریافت شیرخشک‌های وارداتی حذف شود؛ بنابراین این دو مقوله جدا از یکدیگر هستند یعنی داروخانه‌ها می‌توانند شیرخشک‌های یارانه‌ای را بدون محدودیت در تعداد دریافت کنند. به همین دلیل برخی از افراد ممکن است این اخبار را به اشتباه تفسیر کرده باشند که تجویز و مصرف شیرخشک آزاد شده یا محدودیت‌ها برداشته شده است.

مدیرکل فرآورده‌های طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در واقع، هیچ تغییری در ضوابط عرضه شیرخشک‌های یارانه‌ای (مشمول پرداخت مابه التفاوت ناشی از ارز) ایجاد نشده است، اما به دلیل نیاز داروخانه‌ها، شرکت‌های پخش می‌توانند شیر خشک را بدون محدودیت تعدادی در اختیار داروخانه‌ها قرار دهند. البته این موضوع از بُعد نظارتی در اختیار معاونت‌های غذا و دارو است و داروخانه‌هایی که توسط معاونت‌ها قطع سهمیه شده‌اند، از این بخشنامه معاف هستند. در خصوص شیرخشک‌هایی که مشمول پرداخت مابه التفاوت ناشی از تغییر نرخ ارز توسط بیمه سلامت در داروخانه‌ها نیز، باید تاکید کرد که طلب داروخانه‌ها تا پایان مهر ماه سال جاری پرداخت شده است.

صفا با بیان این که تولید شیر خشک به مرز ۷۰ میلیون قوطی در سال رسیده است؛ بیان کرد: ماهانه حدود ۶.۵ تا ۷ میلیون قوطی تولید می‌شود، ولی مصرف واقعی بازار حدود ۵.۵ تا ۶.۵ میلیون قوطی است.

مدیرکل فرآورده‌های طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو تأکید کرد: شرکت‌های پخش باید شیرخشک را به داروخانه‌ها به صورت بسته‌بندی شده و با تعداد مشخص تحویل دهند و از تحمیل محصولات اضافی در کنار شیرخشک به داروخانه‌ها خودداری کنند. همچنین، زمان پرداخت وجه شیرخشک‌های خریداری شده برای داروخانه‌ها از یک‌ماه تا سه‌ماه است.

گفتنی است براساس اعلام قبلی سازمان غذا و دارو ارائه ۱۰ قوطی شیرخشک یارانه‌ای به خانواده‌های دارای فرزند زیر ۲ سال با ثبت کدملی نوزاد در داروخانه‌ها به هر کودک امکان پذیر است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->